Ακολουθήστε μας

Γαρίπας - Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Περιβολίων

Μπορείτε κι εσείς να συνδράμετε στο έργο του συλλόγου μας

Κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, έχει μεγάλη σημασία για εμάς και θα χρησιμοποιηθεί άμεσα και έμπρακτα προς όφελος του τόπου μας!

Crowdfunding

Ανάγκες / Σκοποί

ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ

Ανάγκη υποστήριξης ευάλωτων οικογενειών και ατόμων από την τοπική κοινωνία

Το χωριό των Περιβολίων είναι ένα μεγάλο, εύπορο χωριό, καθώς διαθέτει πλούσια αγροτική παραγωγή, στενή σύνδεση με τα Χανιά μέσω του εμπορίου, και εισοδήματα που προέρχονται από τον τουρισμό. Ωστόσο, όπως σε κάθε περιοχή, έτσι και στο δικό μας υπάρχουν ευάλωτες οικογένειες και άνθρωποι που έχουν ανάγκη σταθερής στήριξης, ιδιαίτερα δε μάλιστα μετά την υγειονομική και οικονομική κρίση που σοβεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Στο χωριό υπολογίζεται ότι περίπου 20 οικογένειες χρειάζονται μόνιμη στήριξη, προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να καλύψουν καθημερινές βιοτικές τους ανάγκες. Δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους θέλει να σταθεί αρωγός ο Σύλλογός μας, προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια, είτε διαθέτοντας κουπόνια σίτισης, είτε εφοδιάζοντάς τους με πετρέλαιο θέρμανσης, είτε καλύπτοντας δαπάνες ενέργειας, είτε παρέχοντας τρόφιμα, είδη ένδυσης, και πρώτης ανάγκης.

Για μας η συμβολή με οποιοδήποτε ποσό τού κάθε συμπολίτη μας που έχει τη διάθεση να προσφέρει από το υστέρημά του είναι ιδιαίτερα σημαντική και ευπρόσδεκτη και αποτελεί μία απόδειξη ότι ο σφικτός κοινωνικός ιστός μπορεί να παίξει ένα πολύ δυναμικό ρόλο στη στήριξη των αδυνάτων.

 

– Υποστήριξη συλλογικών δράσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα σε πανελλήνιο επίπεδο

Πέρα από τις δράσεις τοπικής εμβέλειας, ο Σύλλογος «Γαρίπας» συμμετέχει και σε πρωτοβουλίες πανελλαδικού χαρακτήρα, όπως την ανάγκη υποδοχής και φροντίδας προσφύγων -ιδιαίτερα μετά την τελευταία ανθρωπιστική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- αλλά και τη βοήθεια πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών, συνεργαζόμενος με άλλους συλλόγους, φορείς και ιδιώτες.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.