Ακολουθήστε μας

Γαρίπας - Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Περιβολίων

Δωρεά Απινιδωτή στον Αθλητικό Σύλλογο «Θησέας»

2021

O Σύλλογος «Θησέας» είναι ένας σημαντικός αθλητικός σύλλογος για τη ζωή των Περιβολίων και ένας από τους μεγαλύτερους του νομού Χανίων, αφού στις εγκαταστάσεις του αθλούνται περισσότερα από 500 παιδιά. Μέχρι πρόσφατα ο «Θησέας» δεν διέθετε απινιδωτή, μια φορητή αυτόματη ιατρική συσκευή, η οποία είναι απαραίτητο να εξοπλίζει χώρους όπου τελείται συστηματικά έντονη σωματική άσκηση.

Ο Σύλλογος «Γαρίπας», ανταποκρινόμενος στο αίτημα του «Θησέα», προέβη στην αγορά ενός απινιδωτή, αξίας 1.250 ευρώ, ο οποίος έχει ήδη εγκατασταθεί στο αθλητικό κέντρο Χαρωδιάς. Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά στην απευκταία περίπτωση που συμβεί κάτι δυσάρεστο.


Ο απινιδωτής μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί το χειριστή κατά τη διαδικασία της απινίδωσης. Όταν συνδεθεί στον ασθενή που είναι αναίσθητος, χωρίς αναπνοή και σφυγμό, αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και παρέχει οπτικές και ακουστικές υποδείξεις. Εάν εξακριβώσει την ανάγκη απινίδωσης, τότε προτρέπει το χειριστή να πιέσει το κατάλληλο πλήκτρο.


Η παράδοση του απινιδωτή στο Σύλλογο «Θησέας» έγινε από την ταμία του «Γαρίπα» κυρία Ειρήνη Αρετάκη και από το μέλος κύριο Δημήτρη Ποποδάκη στον πρόεδρο της ομάδας κ. Αντώνη Γαλανάκη, με την ευχή να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.